Det holdt med Inas ene

1-0 over KIL/Hemne

Ina Birkelund gjorde kampens eneste mål på Alfheim. Foto: Gaute Bruvik

Sist oppdatert: 05. mai 2022 Skrevet av: Pål

 

– Vi får kampen inn i vårt spor gjennom godt press og gjenvinningsspill, samt god energi i forflytningene. KIL/Hemne blir lav, men vi kommer godt rundt dem og skaper mye. Jeg skulle helst sett at vi avgjorde kampen i løpet av andre omgang med et par scoringer, for det har vi mulighet til. Men vi står kampen ut, gjør en god prestasjon og vinner fortjent foran et entusiastisk hjemmepublikum, sa en fornøyd TIL 2020-trener Øyvind Tjelde Haga.

Han kunne se eget lag ha kontroll på det meste av kampen, til stor glede fra et publikum som ga mye lyd fra seg på Alfheim. Forza Tromsø hadde mobilisert, og skrudde ikke ned volumet før kampen var blåst av.

– Sånt betyr enormt mye for oss. Det gir energi til spillerne, sier Tjelde Haga.

Ina Birkelund gjorde kampens eneste mål, like før pause. Et brudd på midtbanen ble omsatt i en lynrask kontring. Mali Trøan fikk servert ballen i fin posisjon, og la den pent videre på foten til Ina som fyrte av fra 12-13 meter.  Seieren betyr at vi henger med i toppen, bare to poeng bak Åsane som gikk på tap mot Grand i Bodø i dag. Det kompletterte en fin nordnorsk dag i 1. divisjon, der Medkila også vant sin kamp – 4-2 over Aafk Fortuna.

Mye liv og leven på tribunen i dag – takk til publikum. Foto: Pål Jakobsen
Både Isberget og Forza Tromsø lagde en fantastisk ramme. Foto: Gaute Bruvik
Glede! Foto: Pål Jakobsen