Elea tatt opp i A-stallen

Foto: Gaute Bruvik

Sist oppdatert: 28. apr 2022 Skrevet av: Pål

 

15 år unge Elea Johansen er tatt opp i A-stallen. Selv synes hun det har gått fort fra aldersbestemt fotball i Hamna IL, til nasjonal toppfotball og landslagsspill.

– Ja, jeg hadde ikke trodd det skulle skje så fort, sier den talentfulle ungdomsskoleeleven – for Elea er fortsatt elev på Langnes skole. Så sent som for et drøyt år siden spilte hun aldersbestemt fotball i Hamna IL.

– Fortjent!

Hun har i hele vinter hospitert og fulgt treningene på A-laget, sammen med et par andre rekruttspillere. Nå er altså innsatsen og fremgangen belønnet med fast plass i A-stallen. På banen er hun mest å se som indreløper.

– Elea har gjort seg fortjent til plassen gjennom gode prestasjoner på trening og når hun har fått sjansen i kamp. Hun er en anvendelig spillere, med gode ferdigheter med ball, blikk for spillet og med intensitet og kraft. Når hun topper dette med gode holdninger, er veldig lærevillig og tilpasningsdyktig gleder vi oss bare til fortsettelsen, sier trener Øyvind Tjelde Haga.

Roser Hamna IL

Tjelde Haga fullroser Hamna IL for både det arbeidet som skjer i bydelen, og samarbeidet med TIL 2020. Elea selv er enig.

– Hamna har vært en super klubb å vokse opp i. De har vært kjempeviktig for meg, sier hun.

Hittil i år har det blitt tre innhopp i 1. divisjon og en scoring i treningskamp. I påsken var hun for første gang med et landslag, til en turnering i Frankrike for J16.

– Det er selvsagt veldig artig når man lykkes. Jeg setter meg små mål hele tiden og jobber mot disse, så blir resultatene som de blir, sier vår klart yngste spiller i A-stallen.