Emil Inauen er vår nye hovedtrener

Foto: Torstein Sagbakken

Sist oppdatert: 12. jan 2023 Skrevet av: Pål

 

Vi har ansatt Emil Inauen (51) som vår nye hovedtrener for A-laget. Inauen er fra Sveits, med norsk statsborgeskap og pappa til vår eget Naina Inauen.

– Vi er svært fornøyd med at Inauen er den som skal lede oss. Han har en allsidig og solid bakgrunn, og den profilen vi har ønsket oss i jakten på ny trener, sier nestleder Skule Elvevold i TIL 2020.

Tidligere hundekjører

Inauen har bodd i Norge i 13 år, og har bred trenerbakgrunn både fra Sveits og Norge. Blant annet har han trent Rosenborg kvinner sitt andrelag og selv spilt fotball på øverste nivå i Sveits. Han har også drevet profesjonelt som frikjører på ski og klatrer. I Norge er han en kjent hundekjører, med topplasseringer i mange av de største konkurransene.

– Jeg er ydmyk og takker TIL 2020 for tilliten. Klubben har en ung, ambisiøs spillerstall som allerede har bevist at de har øverste nivå i norsk toppfotball inne, sier Inauen.
To-årsavtale
51åringen har signert en toårsavtale. Han er på plass i Tromsø fra uke 3 og tar umiddelbart fatt på jobben.
– TIL 2020 har tatt en lederrolle og er en viktig klubb for å utvikle nordnorsk kvinnefotball. Sammen med en kompetent team ser jeg frem til å være med å videreutvikle både spillerstil og den enkelte spiller, sier Emil Inauen.