FESTFOTBALL OG 6-0-SEIER

For en fest serieåpningen ble på Alfheim! Jentene stoppet ikke før gjestene Medkila hadde plukket seks baller ut av målet.

Første omgang bar preg av å være årets første, tellende kamp. Litt forsiktig mot et hardt kjempende Harstad-lag, som kom til Tromsø for å vise at 1-8 i treningskamp for et par uker siden ikke er representativt.

Midt i omgangen ga Mali Trøan ro til hjemmepublikum, da hun fikk betalt for sin hardt kjempende stil. I duell med Harstad-forsvaret var hun både sterkest og raskest, og satte inn 1-0.

Etter pause var dominansen total. En kanon fra cirka 20 meter av Edit Machlik – kåret til dagens TIL 2020-spiller av en jury – satte fart på målkontoen, og 2-0. I løpet av det neste kvarteret stod det 6-0, etter scoringer av Sandra Rebecca Simonsen, Ina Birkelund, Kathrine Pleym og dagens andre for Mali Trøan.

– I andre omgang har vi flyt og utnytter rommene slik vi skal, og gjør fem flotte mål. Bra energi og villighet, og veldig gledelig at vi fikk flest mulig spillere i troppen i gang allerede i serieåpningen, sa en storfornøyd trener Øyvind Tjelde Haga.

Mot slutten var det også klart for to superspennende debutanter: Elea Synnøve Johansen (15) og Andrea Elvevold (18).

Neste hjemmekamp er mot Klepp 3. april klokken 15:00. Før den tid, er det nytt lokaloppgjør mot nyopprykkede Grand i Bodø  27. mars.