Fotballfest på Alfheim

Ina Birkelund jubler etter 2-0. Foto: Lasse Holmeslett

Sist oppdatert: 29. mai 2022 Skrevet av: Pål

 

Ei rå uke, ble avsluttet med 3-0 og fotballfest mot Øvrevoll Hosle på Alfheim.

– Jeg er veldig fornøyd med måten vi mobiliserer og tenker egen prestasjon framfor resultat og hva som ligger i potten. Det er en god mentalitet i gruppa, konkluderte trener Øyvind Tjelde Haga.

Rundt han yret det av fornøyde spillere, publikum som ikke ville gå hjem i sola og unger som jaktet autografer og selfier med lørdagens fotballhelter. Drøyt 200 publikummere skapte herlig stemning på på Alfheim, særlig da målene begynte å trille inn tidlig i andre omgang.

God stemning på Alfheim stadion

– Veldig artig!

– I dag synes jeg vi var veldig gode, både som lag og individuelt. Veldig artig med en så solid seier mot et av topplagen, og for en herlig stemning det var på tribunen, sa midtstopper Vilde Asbøll.

I kamp med mange som hadde en god dag, ble 21-åringen kåret til banens beste. Den fikk hun for stålkontroll i eget forsvar og aktivt med i mye av lagets offensive spill. I tillegg til ros, heder og ære, vanket det et måltid for to på restaurant Egon.

– Særlig andre omgangen vår var god. Da trøkker vi skikkelig til fra start og får god uttelling. De presser hardt på i noen minutter mot slutten, men alt i alt har vi god kontroll, konkluderte Asbøll (bildet).

Sterk andre omgang

Etter en jevn første omgang, der begge lagene slet med å skape særlig farligheter, gikk TIL 2020 rett ut av startblokkene etter pause.

Først setter Sandra Simonsen en straffe, etter at Vilde Asbøll ble lagt i bakken. Bare 33 sekunder senere står det 2-0. Sandra Simonsen setter fint opp Ina Birkelund, som krangler ballen i mål. På overtid setter Vilde Brattland punktum, med et et herlig løp i bakrom – og omsetter den perfekte 50-meter-pasningen fra Sara Johansen til 3-0.

Solid uke

– Vi har hatt en sterk uke med en sterk borteseier mot Hønefoss på søndag, for å så reise til Grand Bodø og slå de ut av cupen på onsdag, også avslutter vi en tung uke med 3-0 hjemme mot et topplag. Det føles veldig god, sa Haga til Nordlys etter kampen.

Neste hjemmekamp er 18. juni på Alfheim stadion, klokken 15:00 mot Ålesund. Lenke til digitale billetter blir lagt ut her på hjemmesiden.