INGVILD THYNES VILLA LEGGER HANSKENE PÅ HYLLA

 

En tid for alt

Ingvild Villa kom til Tromsø i forkant av 2021 sesongen fra Åsane i Bergen. Som nyutdannet meteorolog, flyttet hun nordover for å ta fatt på en 100% stilling ved meteorologisk institutt. I tillegg til jobben har hun kombinert livet som toppidrettsutøver i klubben ved siden av. Hun legger bak seg 118 kamper og 12 sesonger i toppfotballen og bodøværingen velger nå å avslutte karrieren som rød og hvit.

  • Jeg har brukt spesielt den siste måneden på å tenke over om jeg skulle fortsette karrieren min eller ei. Etter litt avstand fra fotballhverdagen og en juleferie, så falt beslutningen til slutt på at det er riktig tidspunkt for meg å legge hanskene på hylla.Jeg har spilt fotball siden jeg var 6 år gammel og fyller 28 i år, så jeg har praktisk talt spilt fotball lengre enn noen av medspillerne mine har levd. Jeg debuterte i Toppserien som 18-åring og har vært med på en enorm reise i kvinnefotballen siden den gang og det er klart at det er vemodig å skal avslutte karrieren nå, forteller Ingvild Villa

Spilleren og personen Ingvild Villa

En av de som har fulgt opp Villa tettest gjennom de sesongene hun har vært her er keepertrener Markus Hardy. Han forteller:

  • Villa er en spiller som har betydd mye for klubben, både som spiller og som menneske. Hun er en fantastisk representant for damefotballen i Nord-Norge og et forbilde for mange unge fotballjenter. Hun er en utrolig fotballsmart keeper og har en tilstedeværelse i spillet sitt som er helt unik. Hun har utviklet seg til å bli en trygghet bakerst i banen og har prestert på stabilt høyt nivå over flere sesonger. Hun har vært en leder i gruppen og en spiller som vil bli savnet for sitt sprudlende humør.

Beste minne med TIL 2020

Det er vanskelig å summere det opp i kun ett minne, for det har vært enormt mange gode minner i denne klubben og hele perioden min her har vært ekstremt fin. Først og fremst må det nok være når vi vant 1.divisjon i 2022. Det er vemodig å ta en slik avgjørelse og kommer klart til å bli en sorg å ikke møte jentene og gjengen hver dag. Jeg er blitt så glad i klubben, alle menneskene som både jobber her og spesielt spillergruppene jeg har vært en del av de siste årene og alle vennskapene som er skapt i løpet av tiden min her. Det er vel ikke til å legge skjul på at jeg er fra Bodø, men at de siste årene i byen og klubben har gjort at jeg er blitt en ordentlig TIL-supporter, forteller Ingvild Villa.

Veien videre

Ingvild blir værende i Tromsø og fortsetter med jobben hun har på meteorologisk institutt. Hun vil fortsette å følge med på jentene og sier selv at hun kommer til å være supporter for laget på kampene våre fremover.

  • Jeg har veldig stor tro på prosjektet som er startet i TIL 2020 og synes selv det er veldig positivt det som skjer i kvinnefotballen både nasjonalt og lokalt her i byen. Det har vært veldig gøy og givende å være en del av denne utviklingen og jeg har stor tro på at klubben kommer til å etablere seg på et høyt nivå nasjonalt, forteller Villa om klubben.

Vi ønsker Ingvild masse lykke til videre og setter stor pris på de årene hun har vært i klubben.

Annonse: