Kjempesuksess for jenteprosjekt

Fotballjenter i nord har besøkt 32 klubber og hatt 120 økter siden februar.

Sist oppdatert: 21. okt 2021 Skrevet av: Pål

 

Prosjektet «Fotballjenter i nord» har styrket jentefotballen i hele Troms, Finnmark og på Svalbard. Våre A-lagsspillere utgjør en vesentlig forskjell i prosjektet.

– Det er klart det er stor stas for unge fotballjenter å få besøk av landsdelens beste damefotballspillere. Men også spillerne synes det er kjempeartig og motiverende å få møte unge, entusiastiske fotballjenter, sier Jonas Johansen. Han er utviklingsansvarlig i TIL 2020, og prosjektleder for «Fotballjenter i nord».

I alt er 120 økter gjennomført i 32 klubber siden oppstarten i februar. Prosjektet er finansiert gjennom «Samfunnsløftet» til Sparebank 1 Nord-Norge.

Ekstra gledelig er det å oppleve at prosjektet ikke bare har stoppet frafall i jentefotballen, men også mange kommer tilbake til sitt lokale lag når prosjektet er på besøk.

– Koronatiden har vært krevende, med lite kamper og turneringer. Da har det for mange vært fint å ha noe som dette å se frem til. Når jentene vet at vi kommer, også med våre stjernespillere, våkner lysten og fotballgleden. Det er enormt motiverende, sier Johansen.

TIL 2020s langsiktige målsetning er å bli landsdelens nye toppklubb. På veien skal klubben vise vei, og etablere gode forbilder for unge spillere.

– Det tror jeg vi har lyktes med. Spillerne på A-laget har stilt opp med stor entusiasme og er gode rollemodeller. Flere ganger har vi fått forespørsel fra andre lag når vi er på besøk et sted. Da stiller vi selvsagt opp; jeg tror ikke vi har sagt nei til en eneste forespørsel, sier Jonas Johansen.