Klart for cupfest

Kjøp billett her

Sofie Tunes gleder seg til cupfest på Alfheim mot sin tidligere klubb, Lyn. Foto: Pål Jakobsen

Sist oppdatert: 14. jun 2022 Skrevet av: Pål

 

Toppserielaget Lyn kommer til Tromsø for å bryne seg på oss i NM-cupens tredje runde, 15. juni klokken 19:00.

Kjøp billett her!

Vi ønsker å gjøre dette til en skikkelig fotballfest. Til denne kampen gir vi alle jenter under 18 år gratis inngang. Ta med en venninne – gjerne hele venninneflokken eller fotballaget ditt. Det er bare å møte opp ved inngangen.

Både vi og Lyn er inne i en råsterk periode, Lyn i toppserien og vi i 1. divisjon. Sofie Tunes, som har over 100 kamper for Lyn og kom til Tromsø foran årets sesong, gleder seg til cupfest på Alfheim.

To formlag møtes

– Ja, cup er ekstra gøy, og det er alltid gøy å møte gamle lagvenninner. Lyn er i storform, men det er jo også vi, så jeg tror på en artig fotballkamp, sier Sofie Tunes.

Den fysisk robuste 25-åringen er kjent for sin store arbeidskapasitet, og bidrar over hele banen. I NM-cupen har hun tre ganger vært med på å løfte den største pokalen over hodet, alle ganger som junior.

– Cup er cup, og der kan alt skje. Det viste TIL 2020 mot Stabæk i fjor, og dette blir en fin test på nivåforskjellen mellom toppserien og 1. divisjon – siden det er to formlag som møtes. Får vi til skikkelig trøkk på også tribunen, har vi en viktig 12. spiller i ryggen, oppfordrer Tunes til Tromsø-publikum.

Trives i Tromsø

Til daglig jobber Tunes som meteorolog på Værvarslingen for Nord-Norge. Hun stortrives i Tromsø.

– Vi er en bra gjeng i laget som står veldig godt sammen, enten vi viner eller det butter i mot. Det er lett å trives i dette laget, og det gode samholdet vi har kan også bli en viktig faktor når vi skal kjempe om videre avansement i cupen; cupen har jo en egen nerve, sier Sofie Tunes.

Juniorcup onsdag 8. juni

For den som vil kjenne på cupstemning tidlgere, spiller vårt J19-lag andre runde i juniorens NM-cup på Alfheim stadion onsdag 8. juni klokken 12:00. Da kommer Alta IF på besøk.