Ny runde med onsdagsprat – Bli kjent med vår nye Ina Hoff Fuglås!

Sist oppdatert: 24. mai 2023 Skrevet av: Kathrine Larsen

 

Bli kjent med vår splitter nye spiller som kommer fra Rosenborg BK kvinner. Ina fikk debutkampen sin allerede på søndag mot Aafk Fortuna og det ble litt av en debut! Vi gleder oss til å se mer av Ina og her kan du bli bedre kjent med 16-åringen.

Introduksjon: 

Ina Hoff Fuglås, kommer fra Trondheim. Jeg er 16 år og født i 2006. Når jeg var 5 år så startet jeg å spille fotball i Orkdal, etter det har jeg spilt ungdomsfotball i Orkla og i Rosenborg før jeg kom hit til Tromsø. Jeg har vokst opp i en skikkelig fotballfamilie.

En funfact om deg selv:

«Jeg har trillingsøsken og det er ganske morsomt faktisk», sier Ina med et stort smil. Det har aldri vært kjedelig med den gjengen  i oppveksten.

Beskriv laget med tre ord: 

  • Inkluderende
  • Godt samhold
  • Positiv og sprudlende gjeng

Hva er det beste med Tromsø på den korte tiden du har vært her?

På den korte tiden jeg har vært her så synes jeg folkene og miljøet rundt her er veldig positivt og bra. «Det er på grensen til å være bedre en Trondheim selv» sier Ina med et glimt i øyet.

Hva gjør du når du ikke spiller fotball?

Da er jeg mye med familie og venner. Jeg går på Strinda VGS 1.året i Trondheim og etter jeg flyttet hit så har de vært veldig flink å legge til rette for at jeg kan ha undervisning, prøver og annet skolearbeid over nett.

Hvordan synes du det er å kombinere videregående med fotballen? 

Det har gått greit, men jeg er ikke så glad i skolen – det er mye artigere med fotball. Noen perioder er verre enn andre, men det går henholdvis greit å kombinere det.

Tirsdager er det Proffdag for jentene hvor dere er samlet hele dagen med en styrketrening og en fotballøkt + opplegg med mental trener/foredrag. Hvordan synes du det er å ha en slik dag i uken?

Jeg synes det er veldig bra og positivt at vi har en sånn dag. Da kan vi bare fokusere på fotballen og gjøre det vi alle jentene liker aller best.

Hva er dine tanker om sesongen laget har hatt så langt?

Ja, det var en veldig artig kamp på søndag. Litt av en debutkamp, som jeg tror jeg kommer til å huske veldig lenge. Vi satser på opprykk, det er det ingen tvil om.

Vi har hatt en veldig god sesongstart – hva er de viktigste faktorene for det, tror du? 

Jeg tror at det er veldig viktig det som skjer utenfor banen. At vi er en så samlet gjeng tror jeg er viktig for at det skal fungere utenfor banen. Relasjonene i laget er en viktig faktor for at laget får til det vi gjør utpå banen også. Laget har også tatt veldig godt imot meg også, så det er lett å merke at samholdet er trygt og godt.

Hva er dine egne forventninger til den kommende sesongen? 

Jeg skal alltid gjøre mitt beste for laget både på og utenfor banen. Jeg håper på å få mer og mer spilletid etterhvert.

Hva er favorittlag og favorittspiller?

Favorittlaget er så klart Liverpool og jeg har alltid sett opp til Messi.

Hva tror du om Fyllingsdalen borte til helgen? 

Det må jo bare bli seier det da!