ONSDAGSPRATEN MED INA BIRKELUND

 

Introduksjon

Ina Birkelund, 19 år fra Tromsø. Har vært TIL-jente hele livet bortsett fra årene i Fløya før vi ble TIL2020.

Sivilstatus

Singel med stor S

En funfact om deg selv

Jeg fikk applaus fra Markus og Martinus på Norway-cup da jeg scorte. Jeg ble rimelig starstrucked for å si det mildt.

En funfact om Ina fra laget

Fra Asbøll: Hun har alltid med seg tre forskjellige drikkeflasker med ulikt innhold (ronaldo-pulver i den ene og eggesmoothie i den andre) + at hun alltid har med seg gresk yoghurt på trening og kamp.

Beskriv laget med tre ord

Samhold, vinnervilje, glede

Beskriv deg selv med tre ord

Ambisiøs, godhjertet og humoristisk

Hva er det beste med Tromsø, sett bort i fra fotballen?

Ingen tvil om at det som er det beste med Tromsø må være folkene i byen. I tillegg er det de gode vennene mine og familien som gjør byen til en fin plass.

Hva gjør du når du ikke spiller fotball?

Til daglig studerer jeg et årstudium i idrett ved UiT. Når jeg har tid til overs bruker jeg gjerne den til å se på Love Island, min favorittserie. Bruker mye tid på å være med venner, lage mat, bade på Pust – ja, generelt glad i å være sosial når jeg kan.

Hva er ditt beste fotballminne?

Det er to minner som henger høyt på lista her. Det ene må være EM-sølv med J19 i 2022. Det andre må være Norway Cup, spesielt siden jeg fikk applaus fra selveste Markus & Martinus.

Hvordan synes du det er å ha proffdag? Tirsdager er det proffdag for jentene hvor dere er samlet hele dagen med to treninger og fullt opplegg.

Proffdagene er viktig for oss jentene. Jeg er veldig glad for at vi har fått en hel dag hvor hele laget er samlet. Opplegget rundt hele laget blir mye mer profesjonelt, når vi får muligheten til å bare tenke på fotball og ingenting annet. Jeg merker at det betyr mye for samholdet i gruppa og at det er så bra mye takket være denne dagen.

Hva er dine tanker om sesongen så langt?

Sesongen så langt har vært veldig spennende og innholdsrik. Vi er i en fin angrepsposisjon akkurat nå til å klare hovedmålet for sesongen som er opprykk. Sluttspillet fremover blir veldig spennende, fordi alle kampene er like viktige. Vi har heldigvis fått en bra start på sluttspillet og vi må bare fortsette der.

Søndag er det ny hjemmekamp på Romssa arena, hvor vi møter Aafk fortuna – hva tenker du om denne kampen?

Kampen på søndag er som alle kampene i sluttspillet, en veldig viktig kamp. Vi skal gjøre alt for å vinne mot Fortuna. Rammene rundt forrige hjemmekamp var veldig fine, med Forza og alle tilskuerne i ryggen – det setter vi stor pris på. Håper å se alle på Romssa igjen nå førstkommende søndag – KOM PÅ KAMP!

Annonse: