ONSDAGSPRATEN MED RIKKE FLEISCHER NEDREAAS

 

Introduksjon:  Rikke Fleischer Nedreaas, 21 år og spiller spiss på TIL2020. Ble TIL2020 spiller i januar 2023.

Funfact om deg selv:

Jeg gikk på irsk folkedans i 8 år når jeg var yngre. Det er det som har lagt grunnlaget for den fotballspilleren jeg er idag – sier Rikke med et glimt i øyet.

Beskriv laget med 3 ord:

  • Energisk
  • Målrettet
  • Hardtarbeidende

Hva er det beste med Tromsø?

Det må være byen og folkene her. Det er tross alt folkene som utgjør og lager byen. Jeg skal ikke si været akkurat. Været er det største forskjellen på nord og sør, for plutselig så snør det i mai, det gjør det ikke i Oslo.

Hva gjør du når ikke spiller fotball?

Når jeg ikke spiller fotball, så studerer jeg juss i en digital variant ved Universitetet i Oslo. Jeg er over halvveis og studerer på 3.året

Hvordan synes du det er å kombinere studier med fotballen?

Jeg skal ikke legge skjul på at det er krevende å kombinere disse to. Det er utfordrende til tider, men det er ikke akkurat høyesterettsdommer jeg skal bli og det tror jeg handler litt om hvilke ambisjonsmål man har satt seg. Det er uten tvil fotballen som er det artigste å være med på. I tillegg så merker jeg at jeg blir mer strukturert og leser ganske så effektivt i de timene jeg har til rådighet for studier.

På tirsdager har dere PROFF-dag med laget, hvor dere er samlet hele dagen med to treninger og fullt opplegg. Hvordan synes du det er å ha en sånn dag i uken?

Det er veldig fint og det er ingen tvil om at det styrker det sosiale. Vi har stort sett styrketrening på morgenen, spiser lunsj sammen og har en fotballøkt på slutten. Vi er samlet hele dagen alle sammen, og det synes jeg er veldig bra. Jeg føler selv at hverdagen blir mer profesjonalisert og det også synes jeg er kjempegøy og kult. Det er noe som absolutt er på tide i kvinnefotballen og i 1.divisjon generelt. Vi hadde proffdager når jeg var i LSK også, men jeg synes det er ekstra kult at 1.divisjon også har meldt seg på denne.

Hva er dine tanker rundt sesongen så langt?

Jeg synes vi har kommet veldig godt i gang og det er veldig gøy. Vi har høye ambisjoner denne sesongen og det er ekstra gøy at vi klarer å melde oss på fra starten av sesongen. For min egen del så har det vært kjempefint å få tillit fra start. De siste kampene har jeg blitt satt litt til side på grunn av noen skader i en måneds tid og dermed mistet noen kampen. Jeg håper å jobbe meg tilbake for å kunne bidra så mye som mulig fremover.

Vi har hatt en veldig god sesongstart, hva er de viktigste faktorene for det, tror du?

Jeg tror at det er en kombinasjon på at spillerne er veldig tent og har lyst å revansjere seg fra i fjor når opprykket akkurat glapp. Vi har beholdt mye av det i hadde under sesongen i fjor og når det gikk så bra som det gikk i fjor, så vil det ikke være noen grunn til at det ikke skal gå samme vei i år. I tillegg tror jeg at samholdet i gruppa er såpass bra, at man jobber bedre sammen som et ordentlig godt kollektiv og det tror jeg er en stor bidragsyter til resultatene våre. Det nye trenerteamet fungerer godt med gjengen og det oppleves som at vi jobber med mye av de viktige og riktige tingene på trening.

Til slutt – hvilken oppfordring har du til folket?

Alle jentene håper at så mange som mulig kommer på neste hjemmekamp! 21.mai mot Aafk Fortuna – det blir storkamp, så da må Tromsø-folket stille opp.

Annonse: