SANDRA TAKKER FOR SEG OG VI TAKKER SANDRA.

 

Sandra Simonsen har bestemt seg for å ikke resignere avtalen sin med TIL2020. Avtalen til Sandra går ut etter siste seriekamp før sommerferien, som er 2.juli. Hun har vært en del av toppfotballen i over 9 år og har spilt alle kampene sine som senior i Fløya og TIL2020. Sandra vil ved siste spillende seriekamp ha over 200 kamper for Fløya og TIL 2020, i tillegg ble hun kåret til årets spiller i 1.divisjon i 2022. Vi har tatt oss en prat med henne om avgjørelsen og veien videre.

Hvordan har årene i fotballen og Tromsø vært?

«Jeg har vært i fotballmiljøet hele livet og startet karrieren min på Bardufoss, hvor jeg spilte frem til jeg kom til Fløya som 16-åring. Alle sesongene i Fløya har vært i 1.divisjon, utenom en. De tre årene i TIL2020 har vært fantastiske med økt satsning og profesjonalitet. Årene i Tromsø har vært helt fantastisk fine og jeg har opplevd enormt mye gjennom fotballen. Det aller beste har vært de gode vennskapene som er blitt til, og utenom det så er det beste den interessen rundt kvinnefotballen og den økte profesjonaliseringen både nasjonalt og internasjonalt. Dette er med på å sende ut mange gode signaler til yngre jentespillere som ser at det er mulig å satse på fotball, også så langt nord i landet.»

Kan du forklare valget ditt om å ikke resignere?

«Jeg vil understreke at det ikke er noen dramatikk i avgjørelsen som er blitt tatt. Det kommer kanskje som en overraskelse for de utenfor, men kontrakten min ble forhandlet slik at den går ut nå i sommer og jeg har tatt en avgjørelse på at jeg ikke ønsker å resignere denne. Jeg har nettopp fullført en master i grunnskolelærerutdanningen, og det er andre faktorer enn fotballen som har vært avgjørende.

Som kvinnelig  fotballspiller på dette nivået, så er det en kabal som skal gå opp med alt fra yrkesliv som lærer til privatlivet. Jeg skal ha en liten periode hvor jeg skal reorganisere livet litt, for å kunne hente fart og motivasjon til videre satsing. Det har vært en respektfull og fin dialog med klubben, selv om det helt klart føles rart og vemodig – så ønsker jeg å avdramatisere denne avgjørelsen.»

«Jeg ønsker å bruke denne anledningen til å skryte av spillergruppa i TIL2020 og vil poengtere at jeg har skikkelig troen på at vi skal nå de målene vi har satt oss. Det kommer de til å klare helt fint uten meg også. Det er en fantastisk fin gjeng og det vi har klart å bygge opp gjennom de siste tre årene, er jeg skikkelig stolt av – både i forhold til fotballen, men også det samholdet vi har i gruppen. Jeg er skikkelig glad i alle jentene og de rundt laget.»

Vi i TIL 2020 ønsker å takke Sandra for alt hun har bidratt med til toppfotballen i Tromsø gjennom alle årene hun har vært her og ønsker Sandra masse lykke til videre på ferden. Vi er stolte av å ha hatt henne i klubben så lenge og de bidragene hun har hatt gjennom mange år i Tromsø-fotballen.

Alle henvendelser om saken kan rettes til sportssjef Jonas Johansen.

Annonse: