Sterk bortehelg – dobbel 4-1

Ina Birkelund herjet mot Hønefoss. Arkivfoto: Pål Jakobsen

Sist oppdatert: 23. mai 2022 Skrevet av: Pål

 

For ei bortehelg det ble. Lørdag ordnet rekruttlaget 4-1 over Porsanger i 2. divisjon – søndag kopierte A-laget resultatet over Hønefoss.

Med det topper rekruttene 2. divisjon, mens vi holder tredjeplassen i en supertett 1. divisjon.

– Jeg synes vi treffer godt på det vi ønsker å få til, og vinner fortjent, konkluderte trener Øyvind Tjelde Haga etter oppvisningen på AKA arena i Hønefoss. Han fikk se sitt lag gå ut slik de pleier: Umiddelbar høy intensitet, hardt press og stor offensiv vilje. Det ga 3-0 til pause, etter scoringer av Sofie Mykkeltveit Tunes, Ina Birkelund og Mali Trøan.

Etter hvilen la Ina på med sitt andre for dagen. Ina var tilbake i lagoppstillingen, etter at hun sist helg gikk glipp av Åsane-kampen på grunn av EM-kvalikk med J19-landslaget. Med to scoringer + to målgivende var hun toneangivende, på en dag der hele laget fremstod solid både kollektivt og enkeltvis.

– Vi skaper mye både rundt, mellom og inn bak Hønefoss. Og vi forsvarer oss godt når vi må, sier Tjelde Haga.

I Porsanger sørget Nora Hegg og Frida Kræmer for 2-0 til pause. Selv om hjemmelaget fikk en scoring tidlig etter pause, kontrollerte rekruttlaget kampen – og Madelen Pettersen og Andrea Elvevold puttet de to siste før kampen var slutt.

Sterk borteseier mot Porsanger – og fortsatt tabelltopp i 2. divisjon