STERK BORTESEIER I ÅLESUND

 

Årets første borteseier kom etter en råsterk prestasjon i Ålesund. Viktige poeng i en tett kamp i toppen på tabellen.

Sandra Simonsen og Ina Birkelunds scoringer før pause sikret 2-0-seier. Bare to poeng skiller de tre lagene i toppen, som har fått en liten luke til de som jager bak. Både Åsane og Øvrevoll Hosle vant sine kamper i dag.

– Vi vinner fortjent fordi vi var gode, konkluderer trener Øyvind Tjelde Haga. Særlig var førte omgang solid. Da eide vi kampen, og 2-0 kunne fort vært mer. Det ble ikke skapte like mye offensivt spill etter hvilen, men Hagas lag hadde god kontroll på kampen.

Fine scoringer

– Vi treffer bra med kampplanen, får kampen inn i vårt spor og gjør en voksen prestasjon, sier Tjelde Haga.

Også Ålesund slet mot høyt press og høy intensitet. Begge scoringene kom som et resultat av lynrask omstilling. Først da Sandra Simonsen i lange klyv stormet over halve banen, fra alt og alle, og klinket ballen nede ved stolperota fra nesten 20 meter.

Få minutter senere gikk en stuss fra Naina Inauen i beina til samme Simonsen, som perfekt sendte Ina Birkelund alene med keeper. Hun gjorde akt rett, og la ballen kontrollert over keeper og 2-0.

Sterk debut av Emma

Emma Johansen fikk sin debut fra start i 1. divisjon i dag, etter at storesøster Sara måtte melde forfall på grunn av skade. Og for en debut 18-åringen leverte. Bunnsolid i forsvar og aktiv i angrepsspillet.

– Jeg er veldig glad på Emma sine vegne i dag. Hun har en fin ro med ball og forsvarer seg godt, både individuelt og kollektivt med de hun har rundt seg – og gjør jobben, akkurat det vi trenger som lag, sier Tjelde Haga.

 

 

Annonse: