Supertett kamp om toppserieplasser og seriemesterskap

Sånn avgjøres opprykkskampen

For en spennende og tett høst det blir. Foto: Pål Jakobsen/TIL 2020

Sist oppdatert: 22. aug 2022 Skrevet av: Pål

 

Saken oppdateres etter hver serierunde! – sist oppdatert: Mandag 22. august, klokken 21:00.

Tre lag i 1. divisjon kjemper om opprykk. I teorien kan alle rykke opp – eller bli værende i 1. divisjon. Alle tre kan også bli seriemester. Vi kontrollerer vår egen skjebne.

Er du under 16 eller student? Da går du gratis inn resten av sesongen: Les her hvordan.

Disse kjemper om opprykk:

TIL 2020, Åsane og Øvrevoll Hosle er lagene som kjemper denne toppkampen. Ingen lag bak kan ta dem igjen.

De to beste lagene i 1. divisjon skal ut i sluttspill sammen med de seks dårligst plasserte lagene i Toppserien. Fem av disse åtte lagene spiller i neste års toppserie. Sluttspillet spilles enkel runde.

Laget som blir nummer seks i sluttspillet, spiller deretter mot lag nummer tre i 1. divisjon. Vinneren spiller i Toppserien i 2023, taperen i 1. divisjon.

TIL 2020 har to kamper igjen, Åsane og Øvrevoll Hosle har én kamp igjen. Hengekampen TIL 2020-Ålesund onsdag denne uka kan avgjøre mye. Når denne er spilt, kan vi altså ha tre lag på lik poengsum før siste serierunde. Målforskjellen kan avgjøre rekkefølgen til slutt. Her ligger TIL 2020 godt an, både på målforskjell og antall scorede mål.

– Det er mange muligheter, og sagt rett ut: Det blir en vanvittig spennende høst. Gjennom sesongen har vi vist at vi har kvalitetene som skal til, derfor holder vi stramt fokus på prestasjon hele tiden, sier trener Øyvind Tjelde Haga. Med bare innspurten igjen, vil han derfor ikke snakke resultater.

– Men jeg lover at vi skal være på tå hev gjennom hele høsten, sier han.

Våre kamper:

Etter søndagens råsterke 5-0 over Grand Bodø, har vi følgende kamper igjen i seriespillet:

  • 24. august hjemme mot Ålesund (utsatt kamp fra juni): Alfheim stadion klokka 19:00
  • 28. august borte mot Medkila

Kjøp billett her!

Åsane møter Ålesund i siste serierunde. Øvrevoll Hosle har Medkila (mandag ettermiddag, utsatt fra søndag) og KIL Hemne i siste serierunde.

Ålesund og KIL/Hemne som lenge jagde tettest bak, er hektet av i serieinnspurten.

– Det eneste som er sikkert er at det er ingen enkle kampere og det blir tett og spennende. Vi vet at støtte fra tribunen hjelper. Det har vært godt oppmøte i første del av sesongen; vi håper å se enda flere på Alfheim når kampen om opprykk nå spisser seg til, sier Tjelde Haga.

Klikk her for hele oppsettet for årets 1. divisjon, og gjenstående kamper.