TIL 2020 får 9,9 millioner til historisk satsing

Fra venstre: Konsernsjef Liv Ulriksen i Sparebank 1 Nord-Norge, Keeper Ingvild Villa, midtbanespiller Sandra Simonsen, styreleder Linda Wilhelmsen i TIL 2020. Foto: Pål Jakobsen/TIL 2020

Sist oppdatert: 19. jan 2023 Skrevet av: Pål

 

Tromsø 2020 er tildelt 9,9 millioner kroner til videreutvikling av toppfotballsatsing for kvinner i Tromsø. Målet er at klubben skal være førstevalget i nord for jenter som ønsker å bli god, og at laget er etablert i Toppserien innen 2024.

I løpet av klubbens to første år har TIL 2020 innfridd det første delmålet; å etablere seg i toppen av 1. divisjon for kvinner. I 2022 ble laget serievinner av grunnspillet og kvalifiserte seg til å spille sluttspill med de seks nederste lagene fra Toppserien. Dessverre glapp opprykksmulighetene på overtid i siste kamp.

Nå går Samfunnsløftet til SpareBank 1 Nord-Norge inn med 9,9 millioner kroner til en videreutvikling av satsingen. Pengene fordeles likt over årene 2023, 2024 og 2025 med en utbetaling på 3,3 millioner kroner per år.

– Dette er en historisk satsing på kvinnefotballen i Tromsø, og et godt steg på veien mot å kunne gi kvinner like muligheter som menn, sier styreleder Linda Wilhelmsen i TIL 2020.

Profesjonalisering av klubben

Flere og bedre proffkontrakter til spillerne, oppbygging av det sportslige støtteapparatet og profesjonalisering av klubben gjennom stillinger knyttet opp mot marked, kommunikasjon, daglig drift og arrangement er noe av det pengene skal brukes til. I tillegg skal prosjektet «Jenter i Nord» videreføres. Her besøker TIL 2020 andre klubber som ønsker å gi jentefotballen et løft, gjennom fadderordninger, talentsamlinger og trenerseminar.

– TIL 2020 har som ambisjon å bidra til at flere jenter i landsdelen spiller fotball. Som rollemodeller vil spillerne vise vei for yngre jenter som ser muligheten til å kunne bli god i fotball hjemme i nord, og kjenne på stolthet og identitet gjennom jentenes prestasjon på fotballbanen, sier Wilhelmsen.

Stor samfunnsnytte

Samfunnsløftet har støttet TIL 2020 siden oppstarten. Når nivået nå økes til 3,3 millioner kroner per år, er det med et ønske om å løfte kvinnefotballen opp på et høyere nivå, bidra til å skape like muligheter for å bli god i nord for jenter som gutter, og være med å øke nivå og kvalitet i klubben.

– Dette prosjektet har høy samfunnsnytte. Ved å etablere et topplag i nord er klubben med på å skape og drive fram gode kvinnelige forbilder. Vi er imponert over det TIL 2020 har fått til de første årene, og håper at bidraget fra Samfunnsløftet kan hjelpe dem til å nå målene de har satt seg, sier konsernsjef Liv B. UIriksen i SpareBank 1 Nord-Norge.

Pengene fra Samfunnsløftet kommer i tillegg til den ordinære sponsoravtalen SpareBank 1 Nord-Norge og TIL 2020 har inngått for årene 2023-2025.