VILDE BRATLAND TAKKER FOR SEG

 

Vilde Bratland har bestemt seg for å legge skoene og skuddfoten på hylla. Kaffekoppen er fylt opp og vi oppsummerer karrieren til vår kjære nummer 9.

Karrieren til dalingen

Vilde legger en lang karriere bak seg, til tross for sin enda unge alder og hun har bikket over 200 kamper på de øverste nivåene i norsk kvinnefotball. Hun har vært en klippe i både TUIL, Fløya og nå TIL 2020, i tillegg til året hun spilte toppserie med Røa. Hun har vært en kjent spiller i byen og ett viktig forbilde for generasjonene som kommer etter. Alltid ett smil på lur, en profesjonell mentalitet og en viktig spiller både på og utenfor banen.

Valget om å legge skoene på hylla

Hun har nå bestemt seg for å trappe ned med fotballsatsingen og velger å legge toppidrettskarrieren sin på hylla.

  • Det har på en måte kommet til ett naturlig punkt hvor jeg selv har kjent på et ønske om å trappe ned på toppidretten. Det er ingen tvil om at det å sjonglere sykepleierjobb og fotballsatsing både tar mye tid og krever mye tid. Jeg har et ønske om å nå prioritere de tingene jeg har prioritert vekk de årene i fotballen, som eksempelvis jobb, venner og familie.

Lidenskapen sammen med laget

Vilde ga beskjed til laget på mandag om at hun hadde bestemt seg for å legge opp.

  • Klart det er tungt å stå å si hade til jentene. I løpet av tiden min her i klubben og ellers så har man knytt bånd med så mange forskjellige mennesker og skapt gode og trygge vennskap som har betydd mye. Folkene i og rundt klubben, alt fra støtteapparat, frivillige og trenerne har betydd mye for hverdagen i klubben. Vi har stått sammen gjennom de verste nedturene og de største oppturene. Det er liksom noe spesielt med å gjøre det man personlig liker best, sammen med andre som deler akkurat den samme lidenskapen. Det gjør at den praten med jentene ble ekstra sår og sterk for min del, sier Bratland.

Det beste med fotballårene

Vilde har fått i oppgave å oppsummere det beste med fotballkarrieren sin.

  • Noe av de fineste er nok de kampene vi har spilt på Alfheim med det fine publikummet som har støttet oss gjennom alt av kamper. Ikke bare det at de er og ser på og heier, men de små barna som kommer ned på banen etter kamp og ønsker autografer, bilder og bare snakke med oss. Man føler liksom at man gjør en forskjell og bidrar til fotballglede hos de yngre generasjonene. Jeg synes det er stas å ha hatt muligheten til å spille i rødt og hvitt på Alfheim og være en del av den kvinnesatsingen som har vært de siste årene, forteller Vilde.

Årene i Fløya og TIL 2020

Hun har vært med på en reise med klubbskifte fra grønt til rødt, og en økt profesjonalisering på kvinnefotballen i byen – noe hun selv mener har vært enormt viktig for at hun har spilt på toppnivå i over 10 år.

  • Kvinnefotballen her i byen har absolutt endret seg i en mer profesjonell retning de siste årene og spesielt etter TIL 2020 overtok lisensen. Ett av de størst stegene må nok være at man både har skiftet hjemmebane og at de aller fleste i troppen har fått proffkontrakt og det viser ett tegn på at den jobben vi legger ned, betyr noe. I tillegg føler jeg på at min generasjon har fått muligheten til å bane litt vei for de som kommer etter oss og lagt til rette for at kvinnefotballen skal ha nokså like muligheter som herrene og det er jeg veldig stolt av å ha fått være en del av, forteller Vilde avslutningsvis.

Planene videre

Fotballen har vært en del av hverdagen til Vilde i mange år og når den delen avsluttes nå, så blir den seende annerledes ut fremover.

  • Først og fremst kommer jeg til å ha begge føttene plantet kun som sykepleier i jobben min i hjemmetjenesten. Jeg får på en måte mulighet nå til å gi mer av meg selv på jobb og holde fokus kun der, det tror jeg blir godt. I tillegg har jeg veldig lyst til å gjøre ting som jeg ikke har hatt muligheten til de siste årene, som eksempelvis å reise og utforske verden litt. Jeg har faktisk sykt lyst å lære meg å surfe på en varm plass som Australia liksom, flirer Vilde.

Vi takker Vilde for alle årene hun har lagt ned som fotballspiller og ønsker henne masse lykke til videre!

Annonse: